בחושה לימון וקרמבל

עוגת שמנת ולימון רכה, בטעמים עדינים
עם קרנצ’ של שטרויזל וקצת קצפת לקישוט.

מתכון:

לשטרויזל:
50 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם סוכר דמררה
50 גרם סוכר לבן
100 גרם חמאה קרה

הכנה:
מעבדים הכל ביחד במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים.

לעוגת שמנת לימון:
300 גרם חמאה רכה
300 גרם אבקת סוכר
10 גרם גרידת לימון
200 גרם ביצים
350 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
120 גרם שמנת חמוצה
60 גרם מיץ לימון.

הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מקציפים חמאה רכה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים ביצים וממשיכים לעבד עד להטמעה
מוסיפים שליש מכמות הקמח(קמח מעורבב עם אבקת האפייה) ומעבדים עד 90% הטמעה.
מוסיפים מיץ לימון ומעבדים עד הטמעה.
מוסיפים עוד שליש מכמות הקמח ומעבדים עד הטמעה.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד לאיחוד.
מוסיפים את יתרת הקמח וגרידת הלימון ומעבדים עד לתערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת קוטר 20 או 2 אינגליש קייק.
מפזרים מהקרמבל מעל הבלילה
שולחים לאפייה 45 דקות על חום 170 מעלות.

לאחר האפייה מצננים את העוגה לחלוטין.

מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה
ניתן לקשט במעט שמנת מוקצפת + אבקת סוכר.