עוגת גזר על בסיס שמן.
עבודה עם תבניות מתכת
טריק לעוגות עם מראה סימטרי ולא מתפוצץ
קישוט עם צנטר דשא וקישוטי שוקולד
מתכון עוגת גזר:
רכיבים:
200 גרם ביצים
300 גרם סוכר
230 גרם שמן קנולה
200 גרם קמח
7 גרם א. אפייה
8 גרם קינמון
קורט אגוז מוסקט
250 גרם גזר מגורר
50 גרם אגוזי מלך גרוסים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מכינים את תבנית האפייה.
מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח.
מוסיפים בהדרגה את השמן עד הטמעה.
מערבבים את האבקות ביחד – ומוסיפים לתערובת.
מערבבים עד שהתערובת כמעט הומוגנית לגמרי.
מוסיפים את הגזר המגורר ואת האגוזים
מסיימים את ההכנה בקיפול המוצקים ידנית למסה.
מעבירים לתבנית ואופים 35 דקות
עד שהעוגה מרגישה ספוגית וקפיצית למגע.
לאחר שהעוגה הצטננה
מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
קרם שמנת:
150 גרם שמנת חמוצה
200 גרם שמנת מתוקה
110 גרם אבקת סוכר
30 גרם אינסטנט פודינג וניל
הכנה:
מקציפים את שתי השמנות עד שהתערובת מעט יותר תפוחה וסמיכה
מוסיפים את אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג,
מקציפים עד שהתערובת יציבה מספיק כדי להיתפס על המקציף.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר דשא,
מזלפים פסים לאורך העוגה.
לקישוט שוקולד:
100 גרם שוקולד לבן
כף חמאת קקאו
אבקת זהב
מטמפררים את השוקולד בשיטת המיקרו – ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים, בכל פעם מוציאים ומערבבים.
בפעם האחרונה צריך להוציא את השוקולד כשעדיין יש פתיתי שוקולד שלא נמסו עד הסוף – והם ימסו בערבוב.
מקררים את השוקולד עד ל 27 מעלות.
ממיסים חמאת קקאו ומקררים ל 30 מעלות.
מוסיפים אבקת זהב עד שהתערובת מעט סמיכה.
באמצעות מברשת רחבה מורחים את תערובת הזהב עד דפי גיטרה ומניחים בצד להתייצבות.
שופכים את השוקולד המטומפרר על דף הגיטרה – ומניחים עוד דף מעליו.
באמצעות מערוך או גליל משטחים את השוקולד לשכבה דקיקה בין שני דפי הגיטרה.
מחכים שהשוקולד יתייצב ועדיין יהיה גמיש
וחותכים למעיינים
מעבירים למקפיא עד לחילוץ והרכבה.