עוגת סניקרס

עוגת שוקולד רכה
קרם חמאת בוטנים
קרם טופי קרמל
עיטוף שוקולד מתפצפץ

עוגת שוקולד

קרם חמאת בוטנים

קרם טופי קרמל

סניקרס - הרכבה וקישוט

מתכון עוגת שוקולד:
250 גרם קמח
300 גרם סוכר
200 גרם חמאה
60 גרם קקאו
5 גרם סודה לשתייה
5 גרם אבקת קפה
140 גרם שמנת מתוקה
140 גרם חלב
125 גרם ביצים (2L)

הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מקציפים ביחד חמאה רכה וסוכר – מיקסר עם וו גיטרה
מוסיפים ביצים בהדרכה
מערבבים את כל האבקות ביחד בקערה
מוסיפים אבקות ונוזלים לסירוגין עד לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית רחבה 20*30, אופים 20 דקות  – עד שהעוגה ספוגית וקפיצית למגע.
מצננים לפני ההרכבה.

מתכון קרם חמאת בוטנים:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם חמאת בוטנים
200 גרם אבקת סוכר

הכנה:
מעבדים חמאה רכה וחמאת בוטנים במיקסר עם וו גיטרה או ידנית – עד לתערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב לתערובת הומוגנית.
מעבירים לשקית זילוף, אפשר לאחסן במקרר עד לשימוש.

מתכון קרם טופי קרמל:
200 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה
250 גרם שמנת מתוקה
150 גרם חמאה
קורט מלח אטלנטי/גס
8 גרם ג’לטין
48 גרם מים
כפית מחית וניל

הכנה:
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, גלוקוזה ווניל. שומרים בצד (עדיף לשמור על אש קטנה להשאיר את המסה חמה)
מחממים מחבת רחבה
מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שכל הסוכר מתקרמל.
מוסיפים את תערובת השמנת תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל עד שכל התערובת אחידה.
מוסיפים את החמאה, הג’לטין והמלח.
מקררים מעט את התערובת ומסננים לתוך שקית זילוף.
משתמשים אחרי שהתערובת התקררה לטמפ החדר.

הרכבה:
500 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאת קקאו
חופן בוטנים קלויים.

חותכים מהעוגה רצועות בגודל העוגה שאנחנו רוצים.
מזלפים במסגרת כל עוגה קרם חמאת בוטנים, מזלפים במרכז המסגרת את קרם הטופי.
מסדרים בוטנים מעל מסגרת קרם החמאה.

מעבירים את העוגה להקפאה עמוקה – רוצים את העוגה קרה מאוד ואת הקרמים קפואים.

ממיסים שוקולד מריר, 
ממיסים חמאת קקאו
מערבבים את התערובת.

טובלים על עוגה בתערובת השוקולד ונותנים לשאריות לנזול עד התייצבות.

מניחים מעל נייר אפייה ולאחר מכן מעבירים לצלחת הגשה.