מטרפת הזהב - עמוד הבית
קורס שמרים כרוכים
בצק דניש
בצק קרנצ'
בצק קרואסון
מאפים דניש
מאפים קרנצ'
מאפים קרואסון
מלית תפוחים
גנאש פטל
קרם פרנג'יפאן
צביעת בצק קוראסון
סירופ סוכר
לסדנה המלאה
להורדת חוברת מתכונים לחצו כאן
דגשים
בצק שמרים עלים הוא בצק שמרים שהוספנו לו חמאה תוך כדי כריכת החמאה וקיפולים של הבצק.
למדנו קיפול 3 וקיפול 4
הבצקים השונים נבדלים בינהם בהרכב הבצק, כמות החמאה, ומספר הקיפולים של הבצק.
את המאפה מתפיחים בטמפ, של 28 מעלות לכל היותר – מעבר לזה תתחיל נזילה של החמאה מחוץ לבצק.
חשוב מאוד להתפיח עד להכפלת הנפח – כמה זמן שזה ייקח.
במקום קמח + גלוטן ניתן להשתמש בקמח לחם באותה כמות (לדוגמא במקום 300 קמח ו 15 גלוטן = 315 קמח לחם)
שיעורי בית
לצפות בשיעור המבוא.
לבחור ולהכין לפחות בצק שמרים עלים אחד, ו 2 מאפים.
לצלם ולהעלות לקבוצת הפייסבוק/וואטסאפ(לפרימיום) – תחת הכותרת “מטרפת הזהב – פתחתי מאפייה” ולתייג אותי.