קורס שמרים כרוכים

בצק דניש

בצק קרנצ'

בצק קרואסון

מאפים דניש

מאפים קרנצ'

מאפים קרואסון

מלית תפוחים

גנאש פטל

קרם פרנג'יפאן

צביעת בצק קוראסון

סירופ סוכר

לסדנה המלאה

  • בצק שמרים עלים הוא בצק שמרים שהוספנו לו חמאה תוך כדי כריכת החמאה וקיפולים של הבצק.
  • למדנו קיפול 3 וקיפול 4
  • הבצקים השונים נבדלים בינהם בהרכב הבצק, כמות החמאה, ומספר הקיפולים של הבצק.
  • את המאפה מתפיחים בטמפ, של 28 מעלות לכל היותר – מעבר לזה תתחיל נזילה של החמאה מחוץ לבצק.
  • חשוב מאוד להתפיח עד להכפלת הנפח – כמה זמן שזה ייקח.
  • במקום קמח + גלוטן ניתן להשתמש בקמח לחם באותה כמות (לדוגמא במקום 300 קמח ו 15 גלוטן = 315 קמח לחם)

 

שיעורי בית

  1. לצפות בשיעור המבוא.
  2. לבחור ולהכין לפחות בצק שמרים עלים אחד, ו 2 מאפים.
  3. לצלם ולהעלות לקבוצת הפייסבוק/וואטסאפ(לפרימיום) – תחת הכותרת “מטרפת הזהב – פתחתי מאפייה” ולתייג אותי.