מיטל גרוס

מיטל גרוס

טארט תפוחים בסירופ, עם קרם שקדים קינמון, בגרסת ללא גלוטן

טארט תפוחים הוא אחד האהובים עליי, יש לו מתיקות מעודנת והשילוב עם הבצק הפריך נותן ביס מושלם מגן עדן.

מה צריך?

רכיבים:

לבצק פריך ללא גלוטן

לקרם שקדים קינמון-וניל

לתפוחים בסירופ

ציוד:

איך מכינים?

מכינים את הבצק הפריך:

במעבד מזון מעבדים את כל החומרים פרט לביצה
ולנוזלים עד לקבלת תעורבת פירורית.
מוסיפים את הביצה והמים – ומעבדים קצר רק עד
להתחלת היווצרות בצק.
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 3 מ”מ
ומקררים עד שהבצק יציב מאוד וקשה.

ליצירת הטארט:
נעזרים ברינג כדי לקרוץ את הבסיס של הטארט.
לאחר מכן חותכים מהבצק רצועות ומלבישים על השוליים של הטארט, כך שהבסיס ב 90 מעלות מהדפנות.
מעבירים להקפאה, מוציאים אחרי 5 דקות ומורידים שאריות של הבצק מדפנות הטארט, מחזירים להקפאה עד להרכבה ואפייה.

תפוחים בסירופ:
מקלפים את התפוחים וחותכים לרצועות דקות.
מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר והקינמון, מכניסים את התפוחים ומבשלים עד שהתפוח מתחיל להתרכך.
מכבים את האש.

קרם שקדים:
במעבד מזון מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת קרם במרקם משחתי.
מעבירים לשקית זילוף עד להרכבה.

הרכבה ואפייה:
מדליקים תנור ל 170 מעלות.
בכל טארטלט שמים שכבה דקיקה של תפוחים(לא חובה), מעליה מזלפים את קרם השקדים כמעט עד הסוף, ומעל שוב מניפה יפה של תפוחים.

אופים 20 דקות עד שהמילוי יציבה והדפנות קיבלו השחמה יפה.

אם הטארט לא יהיה אפוי עד הסוף, לא תצליחו לשחרר אותו מהרינג, במקרה כזה תחזירו לעוד כמה דקות אפייה.

בוזקים אבקת סוכר ובתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *