מיטל גרוס

מיטל גרוס

שכבות שוקולד-לוז-קרנצ ממכר!

קינוח מרשים וטעים אבל ממש קל להכנה!

מה צריך?

רכיבים:

בסיס עוגיות שוקולד צ'יפס

לשכבת קרנצ'י פרלינה

לשכבת מוס גלידה שוקולד

לציפוי רושר

ציוד:

איך מכינים?

מכינים את שכבת העוגיות:
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומכינים מגש אפייה עם נייר אפייה ורינג פס (או תבנית אינגליש קייק מרופסת בנייר אפייה לחילוץ קל)

במיקסר וו גיטרה, מעבדים את כל החומרים פרט לביצה ולשוקולד צ’יפס – עד לקבלת תערובת אחידה במרקם חולי.
מוסיפים את הביצים ומעבדים עד לקבלת בצק,
מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומקפלים הכל ביחד לאיחוד.
משטחים את התערובת באופן אחיד על תחתית התבנית שלנו, אם יש שאריות אפשר לכדרר עיגולים לאפות כעוגיות מושלמות.

אופים את הבסיס 12 דקות (טורבו).
ומצננים עד לשלב הבא.

מכינים את שכבת הקרנצי פרלינה:
ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים מחית לוז ומערבבים, ואז מוסיפים את הפייטה ומערבבים בתנועות קיפול.
משטחים את התערובת מעל לשכבת העוגיות, מיישרים כמה שאפשר רצוי עם פלטה קטנה מדורגת, ומכניסים להקפאה עד לשלב הבא.

מכינים את המוס גלידה:
ממיסים שוקולד מריר וחלב ביחד עם שמנת מתוקה (חלק 1). 
מערבבים לאיחוד ומניחים בצד.
מקציפים שמנת מתוקה(חלק 2), ולאחר דקה, כאשר מתחילים לקבל נפח, מוסיפים את האינסטנט פודינג, ומקציפים עוד קצת, אין צורך להגיע למסה יציבה מידי.

מקפלים את השמנת המוקצפת ביחד עם גנאש השוקולד, עד לאיחוד.
צריכה להתקבל מסה על גבול הנוזלית.
ושופכים שכבה מעל הקרנצ’י פרלינה, של בערך 3 ס”מ ומחזירים להקפאה עד התייצבות מלאה.
את שאר המוס שמים בצד בקערה, נצטרך אותו לקישוט.

ציפוי:
ממיסים על באן מרי או במיקרוגל את השוקולד וחמאת הקקאו, מידי פעם עוצרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
מצננים מעט.
מעבירים לכלי צר ועמוק, שיהיה נוח לטבילה.

מוציאים את העוגה הקפואה שלנו, וחותכים לפסים או קוביות.
באמצעות קיסם נועצים בחלק של המוס וטובלים בשוקולד
מנערים מעט ומסירים שאריות שוקולד מהתחתית, ומניחים על נייר אפייה להתייצבות.

יהיה חור קטן במקום של הקיסם וזה בסדר.

שולחים את  הקינוח להקפאה, בנתיים מכינים את המוס לקישוט.
את שאריות המוס(שחיכו במקרר) מקציפים ידנית עם מטרפה או מכניסים למיקסר להקצפה קצרה – עד שהקרם יציב מספיק לזילוף.
מכניסים לשקית זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים במקום של החור.
אפשר לקשוט עם מעט שברי שוקולד מקופלת.

בתאבון 🙂

אפשר לשמור במקפיא 3 חודשים, מומלץ לאכול אחרי הפשה של 10 דקות.

עוד מתכונים

צ’ורוס לבבות

צ’ורוס לבבות אם בא לך להפתיע בקינוח קליל ומושחת, עם טאץ רומנטי –  זה בדיוק מה שחיפשת ליום האהבה! הטריק כאן הוא בעיקר בצורה, צ’ורוס מכינים

קרא עוד »

טראפלס שוקולד ופקאן

טראפלס שוקולד פקאן 10 דקות עבודה ויש לכם חטיף שוקולדי מדהים ויוקרתי! להגשה עם הקפה או לארוז בצלופן ולתת מתנה, כל אחד ישמח לביס מהדבר

קרא עוד »

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing! Post Views: 6

קרא עוד »

הצעות בשבילך

קבלו 20% על כל הסדנאות הדיגיטליות עם קוד קופון getcake20

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *