עוגת שוקולד-לוז ללא גלוטן

שלב 1 – הכנת העוגה

רכיבים:
200 גרם ביצים
150 גרם סוכר
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם מחית לוז
50 גרם קורנפלור
5 גרם עמילן טפיוקה

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מקציפים ביחד ביצים וסוכר.
בנתיים ממיסים ביחד חמאה ושוקולד
מוזגים למיקסר את תערובת השוקולד
מוסיפים את מחית הלוז
מוסיפים קורנפלור ועמילן טפיוקה, מעבדים קצר כמעט עד איחוד.
מסיימים את איחוד התערובת עם לקקן
מעבירים לרינג 22 משומן שאטמנו עם נייר כסף ונייר אפייה.
אופים 45 דקות עד שהעוגה אפויה, לא רוטטת, ומקבלת קרום יפה בחלק העליון.
מצננים לחלוטין לפני החילוץ.

ניתן לאפות ברינג או בתבנית קפיץ
לפרווה – נחליף חמאה ב 75 גרם שמן קנולה
ניתן להחליף את ה 55 גרם יבשים בקמח או בתערובת קמח רב תכליתי ללא גלוטן

קרם שלושה שוקולדים

שלב 2 – נכין קרם מטריף מ-3 שוקולדים.

רכיבים:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאה רכה
350 גרם שמנת מתוקה
3 גרם ג’לטין אבקה
18 גרם מים קרים

הוראות הכנה:
משרים ביחד ג’לטין ומים קרים עד שהג’לטין סופח את כל המים.
מרתיחים שמנת מתוקה.
מוזגים מעל מד ליטר עם שלושת השוקולדים.
מוסיפים חמאה וטוחנים.
ממיסים את תערובת הג’לטים ומוסיפים לקרם, טוחנים שוב עד לאיחוד.
מעבירים את הקרם לקופסה רחבה, מכסים בניילון נצמד עד לשטח פנים.

  • לפרווה – משתמשים רק בשוקולד מריר, במקום שמנת מתוקה שמנת צמחית או קרם קוקוס, במקום חמאה בשמן קוקוס קר או מחמאה.
  • כמות השמנת בפרווה עולה ל 450

קישוט שוקולד דיסקיות

שלב 3 – נטמפרר שוקולד בשיטת הטאבלז’ ונלמד להכין קישוט שוקולד מקסים וקליל!

הרכבת העוגה

הגענו לחלק הסיום:
נחלץ את העוגה מהרינג
נקציף את הקרם ונזלף על העוגה.
נקשט בדיסקיות השוקולד.